Forum
Siste innlegg
 janumet 50mg 1000mg filmtabletten
zovirax compresse 800 prezzo
tolexine gé 100 mg acné
tolexine soleil bouton
qlaira bula
ciprofloxacino preço pacheco
zovirax cream 5g
cipramil 10mg tablets
pergotime eggløsningssmerter
propranolol 40 mg migraine
 
Nordic Choice Hotels

 
Medlem av

 
Samarbeidspartner

 
Treningsøkta.no

 
Bli medlem i NFT

 
 Utskriftsvennlig
Far og sønn kan møtes i opprykksduell
 
Hvis sensasjonslaget Jerv slår Kristiansund møter de Start i kvalikfinalen om retten til å spille i Tippeligaen 2016. Det vil i så fall innebære en familieduell mellom Start-legende og nåværende keepertrener Erik Ruthford Pedersen (bildet) og hans sønn, Jerv-trener Steinar Pedersen.


Det vil bli et følelsesladd øyeblikk for begge, men selv om eldstemann unner gutten sin alt godt er han nådeløs når det kommer til fotball.

- Vi må ta det på en profesjonell måte. Den dagen det eventuelt blir en realitet, kjenner jeg Steinar så godt at jeg vet at han ønsker å vinne. Og det gjør jeg også, sier Ruthford Pedersen til Dagbladet.

- Frykter nedrykk

Starts keepertrener er en av norsk fotballs største legender. Han er utrolig nok inne i sin 44. sesong i sørlandsklubben, hvor han tidligere både har vært spiller, hovedtrener og assistent. 

Kjærligheten til Start er sterk. Ruthford Pedersen er ikke bare en ansatt, han er i tillegg en ekte supporter. På lik linje med de øvrige av klubbens trofaste følgere, har han derfor hatt det vondt det siste året.

Det bidrar til at han er redd for hva som skjer ved et potensielt nedrykk.

- Absolutt. Alle i klubben har problemer med å se det for seg. Når du har vært med på dette før, og ikke minst kjent det på kroppen sånn som jeg har i år, synes jeg det er grunn til å frykte et nytt nedrykk.

- Hva vil det bety å holde seg i Tippeligaen?

- For klubben tror jeg det betyr alt.

- Av de aller verste

Ruthford Pedersen prater ærlig og åpent om hvordan han har opplevd Starts marerittsesong. Han har vært med på mye og har lang erfaring, men året 2015 er et han helst vil glemme.

- Det er sesong nummer 44 for meg og denne kommer på pallen over de aller verste. Det er en sesong jeg som trener og Start-fan helst aldri ser skjer igjen. For klubben er det vanvittig at vi har fått en ny sjanse. Den må tas vare på. Derfor er kvalikkampene virkelig alvorlige. Vi har tatt 22 poeng, opplevd spillersalg og hatt dårlig spillerlogistikk, så vi må være sjeleglad for at vi har fått en ny sjanse til å holde oss.

Samtidig sliter Ruthford Pedersen med å avfinne med seg hvordan det har blitt sånn.

- For å si det rett ut og helt ærlig, så er jeg veldig glad på Starts vegne, men jeg har trøbbel med å akseptere at vi har gjort det så dårlig.

Støttet Mjelde

Ruthford Pedersen er innforstått med at Starts vanskelige økonomiske situasjon har spilt en stor rolle. Like forståelsesfull er han ikke når det kommer til sparkinga av Mons Ivar Mjelde i begynnelsen av september. 

Etter at Start-ledelsens avgjørelse ble kjent, måtte han gå mange runder med seg selv for å avgjøre om han ville fortsette som keepertrener eller ikke.

- Jeg opplevde trenerskiftet som helt unødvendig. Det vet alle. Alle som kjenner meg vet at jeg synes det var ubeleilig. Jeg så ingen grunn til at det skulle skje der og da. Overhodet ikke noen, sier Ruthford Pedersen.

Og klubblegenden blir ikke overrasket da Dagbladet presenterer ham med en statistikk som forteller at Start både tok flere poeng, scoret flere mål og slapp inn færre mål i snitt per kamp under Mjelde enn med erstatteren Bård Borgersen som sjef (se egen faktaboks). 

- Nei, egentlig ikke. Når et regimeskifte skjer håper alltid klubben på noe bedre, men i fotball kan man aldri vite. Det var en beslutning som klubben mente var riktig, men så har det vist seg at det var et slit.

Start skal være i Tippeligaen

Snart vil det vise seg om det vanskelige året ender som et langvarig mareritt med konsekvenser sørlendinger helst ikke ønsker å tenke på eller om Startgutta våkner tidssnok.

At det er sønnen Steinars lykke som muligens må vike gjør det spesielt for Ruthford Pedersen. Han er likevel ikke i tvil om hvem som bør spille på Norges øverste nivå.

- Vi må være så ærlige å si at det er ett lag på sørlandet som har anlegget og forholdene til å spille i Tippeligaen. Vi står på en arena som er skapt for toppfotball. Det er her tippeligafotball helst skal spilles. Men hvis ikke vi er gode nok over to kamper mot et Obos-ligalag, fortjener vi ikke å være her, medgir han.

For Ruthford Pedersen forventer ikke noen lett match, enten det er Jerv eller Kristiansund som blir motstander.

- Å si at jeg håper på Jerv - Start er å overdrive. At det er vanskelig, det er bare fornavnet. Det er jeg dønn ærlig på. Det mirakelet til Jerv i dag (mot Hødd) beundrer jeg dem for, sier han, før han forteller om de daglige samtalene med sønnen sin.

- Nå må de først slå Kristiansund, og jeg kjenner Steinar så godt at jeg vet at det er hans fokus nå. Jeg ønsker han alt det beste, så får vi ta kvalikdramaet når det kommer.

Søk på siden
 
Cupfinaleseminar 2015

 
123klubb.no

 
Linker
»Dagbladet Fotball
»NRK Fotball
»TV2 fotball
»VG Fotball
»Fotball 365
»Fotballmagasinet.no
»Siste.no
»Toppfotball
»Trønderfotball.no
»Worldsoccer.com
»-----TRENERTIPS-----
»Academy soccercoach
»Betterfotball.net
»Better Soccer Coaching
»Better Soccer More Fun
»Coaching Advanced Players
»DeVoetbalTrainer.nl
»Elite Soccer
»Inside Soccer
»Nigoalkeeping.com
»Soccerclinics
»Soccercoaching International
»Soccercoachtv
»Soccerspesific
»Soccerdrilltips
»Success in Soccer
»The ICA
»Tränare.com (Sver.)
»Worldclass coaching
»Zonalmarking.net
»ANDRE ORGANISASJONER
»AEFCA
»FIFA
»UEFA
»Norges Fotballforb.(NFF)
»Norges Idr.høgskole (NIH)
»Norsk Toppfotball (NTF)
»Norsk Toppfotballsenter
»Olympiatoppen
»The FA Learning shop
»The Football Association (FA)
»The Scottish FA
»Dansk Træner Union
»Svenska Trænarføreningen
»NSCAA
»--TRENERVERKTØY--
»Interplay-Sports
»Sport IQ Soccer
»Treningsøkta.no
»FOTBALLSKADER
»Idrettskadeforskning
»Klokavskade.no
»Skadefri.no
»-----ANNET-----
»Cupfinaleseminaret.no
»FotballForKids
»Fotballportal NFT
»MySoccerWall
»NIFS (fotballstatistikk)
»Sportsanalyse.no
»--PORTAL/SØKEMOTOR--
»Google
»OleOleFootball (portal)
»Sol.no - Fotballportal
»Soccerpilot
»Tactician Magazine
»Talking About Football (blogg)
»The Equaliser (blogg)
»Totalsoccermagazine
»--FOTBALLMAGASINER--
»Blizzard
»Josimar (norsk)
»Offside.org (sve)
»--SAMARBEIDSPARTNERE--
»Giovani
»Nissan.no
»Unisport
»-----------
»Bli medlem
»-----------
»FRISTER