Forum
Siste innlegg
 janumet 50mg 1000mg filmtabletten
zovirax compresse 800 prezzo
tolexine gé 100 mg acné
tolexine soleil bouton
qlaira bula
ciprofloxacino preço pacheco
zovirax cream 5g
cipramil 10mg tablets
pergotime eggløsningssmerter
propranolol 40 mg migraine
 
Nordic Choice Hotels

 
Medlem av

 
Samarbeidspartner

 
Treningsøkta.no

 
Bli medlem i NFT

 
 Utskriftsvennlig
Portrettintervju med Roger Finjord
 
I dag mandag samles A-landslaget og reiser til Skottland i kveld, fotballmagasinet.no har i den anledning snakket med vår nye landslagssjef Roger Finjord om fortiden og fremtiden.

- Vi hadde en god samtale i midten av juli hvor han sa han måtte kjenne på motivasjonen. Så kom han i august og sa at konklusjonen var klar, begynner Roger Finjord å forklare overfor FotballMagasinet.no om sjefsbyttet på A-landslaget.

- Respekt for avgjørelsen
Even Jostein Pellerud mente kvinnelandslaget har bedre mulighet til å nå OL uten han som sjef, derfor gikk han av 12. august. Meldingen kom brått og uventet på de fleste.

- Even er den beste til å kjenne på sin egen motivasjon. Jeg vet såpass at det er en 24/7- jobb, det krever mye, du må ha energi og tankene må du ha på rett plass. Jeg har respekt for den avgjørelsen. 

42 år gamle Roger Finjord overtok hovedansvaret for det norske A-landslaget samme dag som offentliggjøringen om Even Jostein Pelleruds avgjørelse.

- Jeg ble innkalt til møte i NFF et par- tre dager, men først hadde vi en samtale på telefon om jeg var interessert. 

- Gjelder å spå fremtiden
Det ble etter kort tid besluttet at Roger Finjord skulle rykke opp fra sin stilling som assistenttrener til å være Norges nye landslagssjef.

- Det gjelder å kartlegge hva man ønsker å ta med seg av kontinuitet og nytenkning. Det gjelder å starte med å spå og tenke hvordan internasjonal kvinnefotball vil se ut om noen måneder, om to år eller om fire år. Det har vært en rivende og sterk utvikling, den må vi møte. Det har jeg lyst til å være med på og kjenne på hvordan vi skulle dra det videre.

- Ble overbevist under Nytt på nytt"
Med assistenttrener Roger Finjord som ny landslagssjef, måtte man finne en erstatter som assistenttrener. Etter knappe tre uker ble det offentliggjort 31. august at Geir Hansen var ansatt i stillingen.

- Man måtte se på kravspesifikasjon hvordan trener man skulle ha, så var Geir en høyaktuell kandidat. Vi hadde noen telefonsamtaler og møte i Oslo. Det jeg møtte, var en mann med veldig puls og engasjement i arbeidet, da handlet det om å få alt på plass med NFF og med Hødd. Det var faktisk under "Nytt på nytt" jeg ble overbevist. Han sendte en melding om sine tanker mens jeg såg "Nytt på nytt", da tenkte jeg at: "Dette er en mann jeg vil ha med". 

- Det var flere som tok kontakt og viste interesse for stillingen, det viser bare at jobben er attraktiv. Jeg er stolt av å være med å velge et team, det var flere gode kandidat. men vi gikk på Geir som førstevalg selv om vi hadde gjort refleksjon på de andre kandidatene også. 

To dager etter valget av assistenttrener, gjorde Roger Finjord sitt første uttak. 19 spillere ble tatt ut til kampene mot Skottland og Kazakhstan. Der var det to debutanter i Trondheims-Ørns keeper Kristin Nøstmo og Camilla Christensen fra Vålerenga.

LES OGSÅ:

Den uka som nå har gått, skulle etter planen brukes til møtevirksomhet og planlegging av den kommende uka.

Avreise Skottland mandags kveld
- Vi skal ha et møte til uka med tenerteamet for å detaljplanlegge treningene og inngangen til kampene, først og fremst Skottland-kampen, men vi skal ha en plan til Kazakhstan-kampen også. Vi har sett video av begge lagene, fortalte Roger Finjord da vi snakket med han i pausen av Trondheims-Ørn sin hjemmekamp mot Vålerenga forrige helg.

Sist helg overvar Finjord semifinalene i NM som ble spilt på Lillestrøm mot Trondheims-Ørn og Nadderud hvor Stabæk tok i mot Avaldsnes.

- Så begynner vi med samling mandags ettermiddag i Oslo, eller på Gardermoen, så reiser vi til Skottland på kvelden og kjører på med treninger fra tirsdag av.

- En voksen tur
To dager med trening er alt den nye landslagssjefen får med jentene, før det er treningskamp mot vertene Skottland i Glasgow. Fem dager senere er det en viktigere kamp i EM-kvalifiseringen mot Kazakhstan på bortebane.

- Vi har en observatør som ser kampen deres mot Østerrike 17. september (åpningskampen i EM-kvalifiseringsgruppe 8, red mrk), Vidar Johnsen. Det er en voksen tur, men det viser hvor viktig det er jobben han tar. Det å være tilstede og føle vi er godt forberedt. 

Første møte med Kazakhstan
Norge har i følge statistikken til fotball.no aldri spilt mot Kazakhstan tidligere, dermed er kjennskapet til laget noe begrenset, noe kunnskap har man likevel. Norske Lisa-Marie Woods spiller i Kazakhstanske BIIK Kazygurt som er kvalifisert til UEFA Womens Champions League og møter Barcelona i 1/16.-finalen.

- De har et lag i Champions League som utfordret Finland og Østerrike på hjemmebane i forrige kvalifisering, så vi har stor respekt for dem selvfølgelig. Vi vil sette preg på spillet vårt mot begge lagene. Vi har ikke mange kampene på oss fremover, så vi må bruke dem for det som det er verdt. Vi har videre EM- kvalifisering i oktober og OL- kvalifisering i mars, vi må se et langsiktig perspektiv på det vi gjør. 

- Stor faginteresse
Selv med ny landslagssjef vil nok ikke spillerne merke stor forskjell på samlingene ettersom den nye sjefen var assistent og en del av det gamle regimet. Noe annerledes vil det naturlig nok bli.

- Vi kommer til å ha et team som vil være aktiv mot spillerne, det er viktig å ikke bare høre en spesifikk stemme for spillerne hele tiden. Vi har en stor faginteresse i teamet og det skal komme spillerne til gode. Det er viktig at vi er tydelige på de prioriteringene vi ønsker.

For Roger Finjord personlig, blir det også en litt annerledes hverdag for Altaværingen etter tre år som assistent. Dog legger han ikke så stor vekt på det når undertegnede spør om hvordan forskjellen blir for hans egen del.

- Jeg har vært hovedtrener i klubb og jeg har vært med i rollen og i apparatet her. Jeg er den jeg er som person, men så er det viktig at man får til det nye regimet som er på plass. Det nye regimet må finne ut hva vi ønsker og kulturen både på og utenfor banen, den fysiske biten og hvordan man skal spille for å få ubalanse hos motstanderen, hvilke steg vi ønsker å ta både defensivt og offensivt, avslutter Roger Finjord til FotballMagasinet.no.

Søk på siden
 
Cupfinaleseminar 2015

 
123klubb.no

 
Linker
»Dagbladet Fotball
»NRK Fotball
»TV2 fotball
»VG Fotball
»Fotball 365
»Fotballmagasinet.no
»Siste.no
»Toppfotball
»Trønderfotball.no
»Worldsoccer.com
»-----TRENERTIPS-----
»Academy soccercoach
»Betterfotball.net
»Better Soccer Coaching
»Better Soccer More Fun
»Coaching Advanced Players
»DeVoetbalTrainer.nl
»Elite Soccer
»Inside Soccer
»Nigoalkeeping.com
»Soccerclinics
»Soccercoaching International
»Soccercoachtv
»Soccerspesific
»Soccerdrilltips
»Success in Soccer
»The ICA
»Tränare.com (Sver.)
»Worldclass coaching
»Zonalmarking.net
»ANDRE ORGANISASJONER
»AEFCA
»FIFA
»UEFA
»Norges Fotballforb.(NFF)
»Norges Idr.høgskole (NIH)
»Norsk Toppfotball (NTF)
»Norsk Toppfotballsenter
»Olympiatoppen
»The FA Learning shop
»The Football Association (FA)
»The Scottish FA
»Dansk Træner Union
»Svenska Trænarføreningen
»NSCAA
»--TRENERVERKTØY--
»Interplay-Sports
»Sport IQ Soccer
»Treningsøkta.no
»FOTBALLSKADER
»Idrettskadeforskning
»Klokavskade.no
»Skadefri.no
»-----ANNET-----
»Cupfinaleseminaret.no
»FotballForKids
»Fotballportal NFT
»MySoccerWall
»NIFS (fotballstatistikk)
»Sportsanalyse.no
»--PORTAL/SØKEMOTOR--
»Google
»OleOleFootball (portal)
»Sol.no - Fotballportal
»Soccerpilot
»Tactician Magazine
»Talking About Football (blogg)
»The Equaliser (blogg)
»Totalsoccermagazine
»--FOTBALLMAGASINER--
»Blizzard
»Josimar (norsk)
»Offside.org (sve)
»--SAMARBEIDSPARTNERE--
»Giovani
»Nissan.no
»Unisport
»-----------
»Bli medlem
»-----------
»FRISTER